Jednoduchý recept

Polévka z parmice s česnekem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 24359
Kategorie: Polévky

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,127 kcal
Kilojoule 4 715kJ
15% Sacharidy 55 g
53% Tuky 40 g
75% Sodík 2 g
245% Bílkoviny 138 g

Polévka z parmice s česnekem postup přípravy receptu:

1

Ryby vykucháme a vyřízneme z nich plátky. Uschováme si hlavy, kosti a případné odřezky. Oloupeme stroužky česneku, omyjeme je a rozmixujeme v mixéru. Vložíme je do mísy, přidáme žloutek, po špetce soli a pepře a vše promícháme. Za neustálého šlehání pak přiléváme olivový olej. Jakmile začne omáčka houstnout, vmícháme do ní zbývající olej.

2

Oloupeme cibuli a pokrájíme. Pórek pokrájíme. Kosti, hlavy a případné odřezky vhodíme do hrnce, přidáme pokrájenou cibuli a pórek, tymián a bobkový list. Zalijeme vše 1 1 vody, přilijeme víno, přidáme zrnka pepře a trochu soli, postavíme hrnec na oheň a uvedeme vodu pomalu do varu. Sbíráme pěnu a vaříme zvolna 30 minut.

3

Několik minut před koncem vaření přidáme na kousky pokrájené rybí plátky. Jakmile se uvaří, vyjmeme je děrovanou lžící a udržujeme je teplé pod hliníkovou fólií. Do polévkové mísy dáme připravenou omáčku, postupně přiléváme scezený rybí vývar a mícháme metličkou. Na závěr dáme do mísy kusy ryb a chceme-li, podáváme horkou polévku s krajíčky domácího chleba lehce opečenými v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept