Recept

Rybí polévka s artyčoky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24360
Kategorie: Polévky

Ingredience

3 ks Artyčoky
1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
20 ml Citronová šťáva
8 ks Garnát obecný
300 g Mořský ďas
1 ks Mrkev kořen
80 ml Olej olivový
200 g Olihně
60 g Petržel - nať
600 g Ropušnice - filety
5 g Sůl
60 g Tymián čerstvý
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 803 kcal
Kilojoule 3 359kJ
26% Sacharidy 92 g
150% Tuky 112 g
67% Sodík 1 g
124% Bílkoviny 70 g

Rybí polévka s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Vykucháme ropušnici, odřízneme hlavu, vyřežeme plátky, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Mrkev oškrábeme. Oloupeme cibuli, očistíme celer a připravenou zeleninu opláchneme.

2

Do hrnce vhodíme uschovanou rybí hlavu, páteř a odřezky, přidáme omytý tymián, bobkový list, mrkev a celer, vše zalijeme 1 1 vody, přilijeme bílé víno a přidáme špetku soli. Přivedeme vodu k varu, sbíráme pěnu a vše vaříme na mírném plameni cca 30 minut. Vývar scedíme.

3

Mezitím omyjeme plátek z mořského ďasa a pokrájíme na kusy. Vykucháme olihně, stáhneme kůže, omyjeme a pokrájíme na kousky. Vyloupeme garnáty, odstraníme černé střívko a omyjeme je. Odřízneme z artyčoků stonek, vnější listy a hroty, rozkrojíme na poloviny, odstraníme chmýří, pokrájíme na plátky a dáme do mísy se studenou vodou, okyselenou citronovou šťávou.

4

V pánvi rozehřejeme olej a smažíme 2-3 minuty za občasného zamíchání scezené plátky artyčoků. Přidáme kousky rybího masa z ropušnice a mořského ďasa, pokrájené olihně a vše smažíme 2 minuty. Ryby zalijeme připraveným rybím vývarem a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. V polovině doby vaření přidáme garnátky. Polévku podáváme horkou, posypanou omytou a nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept