Kotlík z řezů mořského jazyka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlík z řezů mořského jazyka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 24363 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Chléb konzumní |
50 g | Cibule |
5 g | Jíška instantní |
300 g | Mořský jazyk |
40 ml | Olej olivový |
60 g | Paprika červená |
10 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
10 g | Salát hlávkový |
10 g | Sůl |
250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jíška instantní, Mořský jazyk, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlík z řezů mořského jazyka postup přípravy receptu:
1 | Kulatý chléb rozřízneme napůl, těsto vydlabeme, aby vznikla větší kapsa. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přídáme rybí filety, které jsme pokrájeli na kostičky. Zasypeme solí, pepřem a mletou paprikou. Krátce orestujeme a jakmile maso pustí šťávu, podlijeme vývarem. Přidáme prolisovaný česnek, očištěné a na kostičky nakrájené brambory, červenou papriku pokrájenou na slabé nudličky. Vaříme asi 12 minut a zahustíme jíškou. Do chlebové kapsy vložíme list salátu, vlijeme porci rybího pokrmu, posypeme posekanou petrželkou a ihned podáváme. |