Těstoviny s houbami a chorizo klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s houbami a chorizo klobásou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 24364 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 ks | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
120 g | Klobása Chorizo |
125 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
220 g | Shiitake houby |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
680 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 84,1mg |
Draslík | 546,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Chilli paprička, Shiitake houby, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s houbami a chorizo klobásou postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny typu vermicelli na skus, scedíme a necháme v teple. |
2 | Na pánvi na oleji orestujeme tenké plátky česneku, přidáme houby (pokud máme sušené, necháme je půl hodiny namočené ve vodě), klobásu nakrájenou na tenčí kolečka, ještě zhruba čtyři minuty smažíme. Na závěr přidáme chilli papričky, které jsme zbavili semen a nakrájeli. |
3 | Když je směs hotová, smícháme ji v míse s těstovinami, posypeme hoblinkami parmezánu, ozdobíme ančovičkami a ihned podáváme. |