Těstoviny s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s jehněčím masem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 24365 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
280 g | Jehněčí maso |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Linguine |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 292,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 665,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Ve větší pánvi na dvou lžících oleje za stálého míchání orestujeme kousky vykostěného jehněčího masa, až zhnědne. Přidáme česnek nakrájený na plátky a minutu smažíme. Poté vlijeme víno, přidáme bobkový list, pepř, sůl a dusíme. Až směs zhoustne, přilijeme zbylý olej, papriky, které jsme zbavili semen a nakrájeli na kostičky a rajčata, která jsme oloupali, zbavili semen a nakrájeli na kousky. Tuto směs za občasného promíchání dusíme pod pokličkou asi tři čtvrtě hodiny. |
2 | V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme a necháme v míse v teple. |
3 | Z hotové omáčky odstraníme bobkový list a vmícháme ji do připravených těstovin. Ihned podáváme. |