Kuře s mrkví a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s mrkví a hráškem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2437 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 kg | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 510,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 891,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kuře, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s mrkví a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Kuře zbavené kůže opláchneme a osolíme. |
2 | Dáme je na pekáč, přidáme nakrájenou mrkev na kolečka a hrášek. |
3 | Maso a zeleninu podlijeme vodou a přidáme nakrájené máslo. |
4 | Pečeme, dokud není kuře měkké. |
5 | Během pečení dle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. |