Aspikový talíř s vařeným jazykem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aspikový talíř s vařeným jazykem a zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24370 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
aspik | |
---|---|
2 kávová lžička | Cukr krupice |
5 dl | Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
8 plátek | Želatina |
maso | |
250 g | Hovězí jazyk |
250 g | Hovězí maso vařené |
zelenina | |
2 ks | Cibule |
100 g | Kapie |
4 polévková lžíce | Majonéza |
4 ks | Petržel kudrnka |
100 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 116,9mg |
Draslík | 408,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 4,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Pepř černý celý, Sůl, Želatina, Hovězí jazyk, Cibule, Majonéza, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Hovězí maso vařené, Kapie, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aspikový talíř s vařeným jazykem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny dáme do vody, aby nabobtnaly. Připravený hovězí vývar přivedeme k varu, přidáme do něj ocet, sůl, pepř a cukr, necháme přejít varem, odstavíme, necháme trochu vychladnout. Pak do něj dáme nabotnalou želatinu a rozpustíme ji. |
2 | Uvaříme 2 vajíčka na tvrdo (10 minut), pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. |
3 | Uvařený hovězí oloupaný jazyk a vařené hovězí maso nakrájíme na plátky a vložíme do talířů. K masu úhledně přidáme kolečka vajíček, pokrájenou nakládanou sladkokyselou zeleninu (okurky, mrkev, cibulku), čerstvou kapii pokrájenou na proužky, vše zalijeme připraveným vychladlým aspikem a necháme chladit do doby, než aspik ztuhne. |
4 | Před podáváním ozdobíme aspik v každém talíři malým kopečkem majonézy Hellmans a snítkou čerstvé petrželky. |