Kuře s oreganem a citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s oreganem a citronem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 24372 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
75 ml | Citronová šťáva |
600 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Oregano čerstvé |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Oregano sušené, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s oreganem a citronem postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená kuřecí prsa okořeníme sušeným oreganem, osolíme a opepříme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné, oloupanou šalotku rozpůlíme. |
2 | Na pánev na rozehřátý olej vložíme kuřecí maso, brambory, šalotku, zprudka opékáme asi 2 minuty. |
3 | Potom přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna vaříme 10-15 minut. |
4 | Nakonec přidáme citronovou šťávu a čerstvé oregano. Povaříme ještě 3 minuty, ihned podáváme. |