Jogurtový koláč s citronovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový koláč s citronovou polevou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 24377 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
poleva | |
---|---|
250 ml | Citronová šťáva |
250 g | Cukr moučkový |
250 ml | Med včelí |
Jogurtový koláč s citronovou polevou | |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
175 g | Cukr moučkový |
250 g | Hrozinky |
200 g | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mandle mleté |
125 g | Mandle plátky |
125 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 179,1mg |
Draslík | 662,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 7,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Med včelí, Citronová kůra, Cukr moučkový, Hrozinky, Jogurt bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtový koláč s citronovou polevou postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme změklé máslo, cukr a citronovou kůru. Šlehačem zlehka vyšleháme pěnu, postupně do ní přidáváme vejce. Promícháme a zapracujeme mouku s práškem do pečiva a mleté mandle. Nakonec přimícháme hrozinky, mandlové plátky a jogurt. |
2 | Těsto nalijeme do máslem vymazané a pečicím papírem vyložené koláčové formy, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 35-40 minut dozlatova. |
3 | Příprava polevy: V kastrůlku smícháme cukr, citronovou šťávu a med. Povaříme 15-20 minut na sirup. |
4 | Upečený koláč propícháme kovovou jehlou a polijeme mírně vychladlou polevou. |
5 | Podáváme s ušlehanou smetanou. |