Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 24379
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Datle
5 ks Jablka
250 g Jogurt bílý
20 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Med včelí
1 kávová lžička Pomerančová kůra
5 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 ks Skořice celá
1 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 858kJ
29% Sacharidy 105 g
9% Tuky 7 g
2% Sodík 35 mg
8% Bílkoviny 5 g

Pečená jablka a datle postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je do máslem vymazané ploché zapékací misky.

2

K jablkům přimícháme rozpůlené a vypeckované datle, citronovou šťávu, pomerančovou šťávu i kůru, celou skořici. Vše zakapeme medem.

3

Přiklopíme a pečeme 45-55 minut ve středně vyhřáté troubě.

4

Dezert podáváme teplý nebo vychlazený. Při podávání každou porci posypeme skořicí a přelijeme jogurtem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept