Pečená jablka a datle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jablka a datle
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 24379 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Datle |
5 ks | Jablka |
250 g | Jogurt bílý |
20 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Med včelí |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
5 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 14,1mg |
Draslík | 827,8mg |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Datle, Jablka, Jogurt bílý, Med včelí, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Skořice celá, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jablka a datle postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je do máslem vymazané ploché zapékací misky. |
2 | K jablkům přimícháme rozpůlené a vypeckované datle, citronovou šťávu, pomerančovou šťávu i kůru, celou skořici. Vše zakapeme medem. |
3 | Přiklopíme a pečeme 45-55 minut ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Dezert podáváme teplý nebo vychlazený. Při podávání každou porci posypeme skořicí a přelijeme jogurtem. |