Zapečené broskve s citronem a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené broskve s citronem a bazalkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2438 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
24 ks | Bazalka |
12 ks | Broskve |
4 ks | Citrony |
30 g | Cukr krupice |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 9,2mg |
Draslík | 899,4mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,3mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Broskve, Citrony, Cukr krupice, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené broskve s citronem a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 240C. |
2 | Připravíme si oloupanou kůru z jednoho citronu a šťávu ze dvou citronů. |
3 | Broskve nahoře nařízneme křížem až k pecce, naskládáme do zapékací mísy, položíme na ně kousky másla, posypeme cukrem a ozdobíme polovinou bazalkových lístků. |
4 | Nalijeme citronovou šťávu, 2lžíce oleje, 12lžic vody a přidáme citronovou kůru. Vložíme do trouby a pečeme 25minut. Mezitím pravidelně poléváme šťávou. |
5 | Upečené broskve naskládáme na mísu a vodu slijeme do kastrůlku. Přidáme k ní šťávu ze zbylých citronů, přivedeme k varu a vaříme dokud nevznikne sirup. Do omáčky přidáme špetku pepře, zbylý olej a lístky bazalky, promícháme a nalijeme na broskve. |
6 | Ihned podáváme. |
Pro děti, ale i pro dospělé jsou zapečené broskve s citronem krásným zpestřením po náročném dni v práci nebo ve škole. Vůbec nemusíte čekat na zvláštní příležitost, abyste tento recept připravili. Je jednoduchý a pokud máte doma nějakou tu broskvičku, určitě ji nenechte jen tak ležet a tento recept si připravte. Stojí za ochutnání!