Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24381

Ingredience

mleté maso
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
250 g Telecí kýta
1 ks Česnek
houby
250 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 ks Paprika červená
0,5 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
Labužnická terina
200 g Houby nakládané
400 g Hovězí svíčková
100 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 380kJ
2% Sacharidy 7 g
15% Tuky 11 g
35% Sodík 704 mg
72% Bílkoviny 41 g

Labužnická terina postup přípravy receptu:

1

Omyté telecí maso pokrájíme na kusy a jemně pomeleme. Mleté maso dáme do mísy, ochutíme solí, bílým pepřem, přidáme drobně pokrájený česnek, směs promícháme. Čerstvé houby (hřiby, lišky aj.) nakrájíme, osolíme, opepříme, na rozpuštěném másle krátce podusíme, přidáme k mletému masu. Zelenou a červenou papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a z každé 1/2 nakrájíme na kostičky, které přidáme s kuličkami zeleného pepře k mletému masu, znovu vše promícháme.

2

Chlebíčkovou formu vyložíme alobalem (2x větší, než je forma) a následně uzenou šunkou tak, aby konce šunky visely přes okraj minimálně 4 cm.

3

Formu naplníme polovinou mletého masa, na něj položíme hovězí svíčkovou vcelku a zakryjeme ji druhou polovinou mletého masa. Plátky šunky, které přečnívají přes okraj, přeložíme na povrch náplně, pak dobře uzavřeme alobalem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 1 hodinu.

4

Upečenou terinu servírujeme teplou i studenou a podáváme ji s nakládanými houbami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept