Kambala s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kambala s rýží
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 24382 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Bešamel |
60 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
600 g | Kambala |
1 kávová lžička | Kari koření |
30 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 207,2mg |
Draslík | 541,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kambala, Kari koření, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kambala s rýží postup přípravy receptu:
1 | Z kambaly použijeme pouze filety bez kostí a kůže, které nakrájíme na kostičky. Rybu vložíme do hrnce, přidáme máslo, trochu vývaru, osolíme, opepříme, podusíme 12 minut. |
2 | Maso smícháme s dušenou rýží, přimícháme 3 lžíce sterilovaného hrášku a dvě vejce uvařená natvrdo a pokrájená na kostičky. Upravíme na talíře a přelijeme bešamelovou omáčkou s kari kořením. |