Zapečená Kambala - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená Kambala
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24383 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Bešamel |
800 g | Brambory |
600 g | Kambala |
100 g | Lilek |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Gruyére |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 83,1mg |
Draslík | 972,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Brambory, Kambala, Lilek, Rajčata, Sůl, Sýr Gruyére mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená Kambala postup přípravy receptu:
1 | Pekáč vymažeme máslem, na dno položíme plátky očištěných brambor v jedné vrstvě. Na brambory dáme filety z kambaly, na ně poklademe plátky lilku a další vrstvou budou zase plátky brambor. Osolíme a opepříme. Bešamel rozmícháme se smetanou a pokrm zalijeme. Pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. |
2 | Pečeme v předehřáté troubě 25 až 30 minut. |
3 | Na talířích porce ozdobíme plátky rajčat. |