Recept

Řecká polévka s masovými kuličkami

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 24385
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
450 g Hovězí maso mleté
1 l Hovězí vývar základní
20 g Maizena - kukuřičný škrob
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
50 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 110kJ
4% Sacharidy 14 g
17% Tuky 13 g
32% Sodík 650 mg
42% Bílkoviny 23 g

Řecká polévka s masovými kuličkami postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, nasekanou petržel, propláchnutou rýži a 1 vejce. Vše dobře propracujeme, podle chuti osolíme a opepříme.

2

Ze směsi tvarujeme malé kuličky, které obalíme v kukuřičné moučce. Přebytečnou mouku sklepeme.

3

Vývar s máslem přivedeme k varu, snížíme příkon tepla, přidáme masové kuličky. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 45 minut. Potom necháme mírně vychladnout.

4

V misce ušleháme zbylé vejce s citronovou šťávou, přidáme 100 ml teplého vývaru. Nalijeme zpět do hrnce a polévku ohřejeme.

5

Před podávání dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept