Řecká polévka s masovými kuličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecká polévka s masovými kuličkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 24385 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
450 g | Hovězí maso mleté |
1 l | Hovězí vývar základní |
20 g | Maizena - kukuřičný škrob |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
50 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 138,3mg |
Draslík | 496,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecká polévka s masovými kuličkami postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, nasekanou petržel, propláchnutou rýži a 1 vejce. Vše dobře propracujeme, podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Ze směsi tvarujeme malé kuličky, které obalíme v kukuřičné moučce. Přebytečnou mouku sklepeme. |
3 | Vývar s máslem přivedeme k varu, snížíme příkon tepla, přidáme masové kuličky. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 45 minut. Potom necháme mírně vychladnout. |
4 | V misce ušleháme zbylé vejce s citronovou šťávou, přidáme 100 ml teplého vývaru. Nalijeme zpět do hrnce a polévku ohřejeme. |
5 | Před podávání dochutíme solí a pepřem. |