Zapečená kambala s hřebenatkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená kambala s hřebenatkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 24386 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 ml | Bešamel |
400 g | Hřebenatka |
400 g | Kambala |
60 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Omáčka rybí |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Gruyére |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 84,2mg |
Draslík | 511,4mg |
Vláknina | 253,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Hřebenatka, Kambala, Omáčka rybí, Sůl, Sýr Gruyére mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená kambala s hřebenatkami postup přípravy receptu:
1 | Pekáč vymažeme máslem, na dno v jedné vrstvě položíme hřebenatky, zalijeme bešamelem, další vrstvou budou filety z kambaly, osolíme a opepříme. Opět zalijeme bešamelovou omáčkou, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhaným sýrem. |
2 | Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut. |
3 | Porce upravíme na talíře a podáváme s rybí omáčkou. |