Recept

Chobotnice s kořeněnou marinádou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24389
Kategorie: Maso

Ingredience

750 g Chobotnice
1 ks Citrony
80 ml Olej olivový
2 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Salát kadeřavý
100 g Šalotka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 501kJ
3% Sacharidy 12 g
29% Tuky 22 g
32% Sodík 634 mg
52% Bílkoviny 29 g

Chobotnice s kořeněnou marinádou postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu i kůru, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané oregano, pepř a sůl. Do směsi vložíme omytou a očištěnou chobotnici, necháme asi 1 hodinu marinovat.

2

Rozehřátý gril lehce potřeme olejem, položíme na něj chobotnici a pečeme 2-3 minuty doměkka. Při pečení podléváme marinádou.

3

Talíř vyložíme omytými salátovými listy, upravíme na ně chobotnici a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept