Chobotnice s kořeněnou marinádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotnice s kořeněnou marinádou
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 24389 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Chobotnice |
1 ks | Citrony |
80 ml | Olej olivový |
2 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Salát kadeřavý |
100 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 863,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chobotnice, Citrony, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chobotnice s kořeněnou marinádou postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu i kůru, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané oregano, pepř a sůl. Do směsi vložíme omytou a očištěnou chobotnici, necháme asi 1 hodinu marinovat. |
2 | Rozehřátý gril lehce potřeme olejem, položíme na něj chobotnici a pečeme 2-3 minuty doměkka. Při pečení podléváme marinádou. |
3 | Talíř vyložíme omytými salátovými listy, upravíme na ně chobotnici a podáváme. |