Karbanátky z brambor, květáku a parmezánu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z brambor, květáku a parmezánu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24392 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
250 g | Brambory |
230 g | Květák |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Paprika mletá sladká |
10 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 76,6mg |
Draslík | 545,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Květák, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z brambor, květáku a parmezánu postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme na kaši. |
2 | Květák vložíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut. Scedíme a vmícháme rozmačkané brambory. Přidáme parmezán, osolíme a opepříme dle chuti a promícháme. |
3 | Žloutky oddělíme od bílků a zapracujeme do bramborové směsi. Z bílků vyšleháme měkký sníh a opatrně vmícháme do bramborové hmoty. |
4 | Bramborovou směs rozdělíme na 8 stejně velkých dílů a tvoříme karbanátky. Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky opékáme 3-5 minut dozlatova z každé strany. |
5 | Hotové karbanátky posypeme opečenou slaninou, poprášíme paprikou a podáváme. |