Recept

Zapečená husí játra v listovém těstě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 24395

Ingredience

marináda
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
5 dl Víno bílé
mleté maso
1 ks Cibule
200 g Játra husí
450 g Listové těsto
2 cl Martell cognac
1 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 polévková lžíce Strouhanka
0,5 polévková lžíce Sůl
200 g Telecí plec
1 ks Vejce slepičí
300 g Vepřová plec
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,123 kcal
Kilojoule 4 697kJ
17% Sacharidy 63 g
88% Tuky 66 g
24% Sodík 485 mg
75% Bílkoviny 42 g

Zapečená husí játra v listovém těstě postup přípravy receptu:

1

Vepřové a telecí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, dáme do mísy, posypeme lžičkou čerstvého rozmarýnu, zalijeme bílým vínem, necháme přes noc v chladničce marinovat.

2

Druhý den maso vyjmeme z marinády a jemně pomeleme, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme namočenou žemli v mléce, vejce, oregano.

3

Oloupanou cibuli drobně pokrájíme, na rozpuštěném másle zpěníme dozlatova a pak ji přidáme k mletému masu. Směs dobře promícháme, přidáme ušlehanou smetanu, ochutíme koňakem, ještě přidáme trochu strouhanky. (Strouhanky by mělo být jen tolik, aby směs byla tuhá.) Vše znovu dobře promícháme.

4

Omytá husí játra nakrájíme na kostičky, vmícháme je do mletého masa.

5

Chlebíčkovou formu vyložíme papírem na pečení, na něj položíme vyválený plát z listového těsta, aby okraje těsta visely přes okraj formy minimálně 5 cm. Formu naplníme masovou směsí, překryjeme ji plátem z listového těsta, povrch propícháme na více místech vidličkou (aby mohla unikat pára), potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do předem vyhřáté trouby (240 °C). Pečeme při 200 °C přibližně 70 minut do zlatohněda.

6

Játra v listovém těstě necháme vychladit a studená podáváme s hlávkovým salátem a rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept