Jednoduchý recept

Bramborové lívanečky se slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24396
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

8 plátek Anglická slanina
120 g Brambory
220 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej kukuřičný
20 ml Sirup javorový
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 705kJ
7% Sacharidy 24 g
6% Tuky 5 g
26% Sodík 525 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bramborové lívanečky se slaninou postup přípravy receptu:

1

Rozmačkáme brambory, s mlékem rozmixujeme na řídké pyré.

2

Mouku a sůl prosejeme do mísy. V mouce vytvoříme důlek, nalijeme vejce a bramborové pyré, vypracujeme hladké, hustější tekuté těsto.

3

Na pánvi rozehřejeme olej. Těsto nabíráme naběračkou a lijeme na pánev. Opékáme 2 minuty po každé straně dozlatova. Hotové lívanečky udržujeme teplé.

4

Hotové lívanečky ozdobíme plátky slaniny, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept