Vrstvené hovězí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vrstvené hovězí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24402 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
455 g | Hovězí libové |
9 g | Kapary |
45 ml | Olej olivový |
15 g | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 470,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí libové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vrstvené hovězí postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme nasekanou cibuli, jemně nasekaný česnek, BBB kapary a nasekanou petržel. Dáme stranou. |
2 | Nalijeme do hrnce 2 lžíce olivového oleje. Vyskládáme na dno hrnce vrstvu masa nakrájeného na jemné proužky a na něj vyskládáme směs cibule. Střídáme i dál vrstvy hovězího a cibule, zakončujeme cibulí. Nahoru nalijeme zbývající lžíci olivového oleje a přikryjeme hrnec pokličkou. |
3 | Vaříme na mírném ohni, dokud maso nezměkne, asi 1 hodinu. |