Kambala zapečená na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kambala zapečená na žampionech
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24403 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
20 g | Cibule |
10 ml | Citronová šťáva |
600 g | Kambala |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar rybí |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Cibule, Citronová šťáva, Kambala, Strouhanka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kambala zapečená na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Pekáček vymažeme máslem, vložíme filety z kambaly, posypeme solí, pepřem, podlijeme vínem, vývarem, citronovou šťávou, na filety položíme plátky žampionů, přidáme posekané bylinky, kolečka cibule, posypeme strouhankou, ještě pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. |
2 | Podáváme s pečeným bramborem. |