Masové špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové špízy
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24404 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
1 ks | Cibule |
100 g | Drůbeží maso |
100 g | Hovězí maso zadní |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
100 g | Skopové maso přední |
1 špetka | Sůl |
100 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 72,3mg |
Draslík | 134,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 634,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso, Hovězí maso zadní, Olej olivový, Petržel - nať, Skopové maso přední, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové špízy postup přípravy receptu:
1 | Vepřové, hovězí, skopové a drůbeží maso nakrájíme na kostky. |
2 | V míse smícháme olej, papriku, pepř, sůl, petrželku a bazalku. |
3 | Do směsi přidáme nakrájené maso a smícháme. Nakonec přimícháme na jemno nakrájenou cibuli. Necháme 6 hodin odležet v chladničce. |
4 | Před grilováním směs vyndáme, maso napichujeme na jehlice. |
5 | Jednotlivé špízy zabalíme do alobalu a grilujeme 25 minut za občasného otáčení. |