Recept

Terina z kachny s marinovaným sušeným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 310 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 250 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24405
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

marináda
125 g Jablka
125 g Meruňky
2 dl Ocet Sherry
100 g Švestky
mleté maso
2 ks Česnek
4 polévková lžíce Likér pomerančový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
125 g Strouhanka
0,8 polévková lžíce Sůl
750 g Vepřová plec
Terina z kachny s marinovaným sušeným ovocem
1 ks Játra kachní
1 ks Kachna mražená
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

134% Kalorie 2,647 kcal
Kilojoule 11 075kJ
13% Sacharidy 47 g
301% Tuky 226 g
59% Sodík 1 g
191% Bílkoviny 108 g

Terina z kachny s marinovaným sušeným ovocem postup přípravy receptu:

1

Sušené meruňky, sušené švestky a sušená jablka omyjeme a dáme marinovat přes noc do sherry octa.

2

Očištěnou a omytou kachnu vcelku vykostíme, osolíme z každé strany, na vykostěnou vnitřní stranu rozložíme marinované ovoce. Omyté libové vepřové maso jemně pomeleme, dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, rozetřený česnek, strouhanku a pomerančový likér. Vše dobře promícháme, necháme chvíli uležet.

3

0čistěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky, podusíme je na rozehřátém másle.

4

Polovinu mleté směsi rozložíme na marinované ovoce, na něj dáme podušené žampiony, pokrájená kachní játra, zakryjeme druhou polovinou mletého masa. Tuto vrstvu překryjeme kachní kůží, aby kachna dostala původní tvar, pak opatrně plněnou kachnu přeneseme do formy na terinu, nádobu uzavřeme, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 150 °C 3,5 až 4 hodiny.

5

Upečenou kachní terinu necháme vychladnout a dáme ji do chladničky odležet do druhého dne.

6

Kachnu servírujeme pokrájenou na plátky s kopečkem brusinkového džemu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept