Kambala na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kambala na červeném víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24410 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
400 g | Brambory pečené |
30 g | Cibule |
5 ml | Citronová šťáva |
600 g | Kambala |
120 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Víno červené |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory pečené, Cibule, Citronová šťáva, Kambala, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kambala na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Pekáček vymažeme máslem v silné vrstvě, vložíme filety z kambaly, podlijeme červeným vínem. Na filety položíme plátky žampionů, do vína přidáme bobkový list, snítku petrželky a kolečka cibule. Osolíme a opepříme, zakápneme citronovou šťávou, pokapeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut. |
2 | Podáváme s pečeným bramborem. |