Kambala s knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kambala s knedlíčky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 24416 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Játra tresčí v oleji |
1000 g | Kambala |
60 g | Lanýž |
80 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Petržel kudrnka |
40 g | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
600 g | Veka |
1 l | Voda pitná |
300 ml | Vývar rybí |
80 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 184,2mg |
Draslík | 568,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 107,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kambala, Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná, Vývar rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra tresčí v oleji, Lanýž, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel kudrnka, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kambala s knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a vykuchanou kambalu naporcujeme, vložíme do hrnce, podlijeme vývarem, přidáme 1 lžíci másla, zakryjeme a dusíme 12 minut. |
2 | Do misky vložíme tresčí játra, vejce, strouhanku, mouku, prolisovaný česnek a vše dobře promícháme, až vznikne těstíčko. Je-li těsto příliš tuhé, přilijeme trochu mléka. |
3 | Z těsta tvoříme knedlíčky, které zavařujeme ve slané vodě 2 minuty. |
4 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme plátky žampionů a lanýžů, krátce orestujeme, stáhneme z ohně a posypeme posekanou petrželkou. |
5 | Na talířích upravíme porce ryby, obložíme knedlíčky a plátky hub. |
6 | Podáváme s bílým pečivem. |