Recept

Paštika s játry a krůtím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 24417
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
500 g Játra drůbeží
500 g Krůtí prsa
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř bílý
4 cl Sherry brandy
200 g Slanina vepřová
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,8 polévková lžíce Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 956 kcal
Kilojoule 4 001kJ
4% Sacharidy 15 g
94% Tuky 71 g
52% Sodík 1 g
105% Bílkoviny 59 g

Paštika s játry a krůtím masem postup přípravy receptu:

1

Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Drůbeží játra opláchneme, necháme odkapat a vyčistíme od žilek a blan.

2

Omytá krůtí prsa pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme z každé strany. V pánvi na rozpáleném másle plátky orestujeme dozlatova. Poté je z omastku vyjmeme a na zbylý tuk dáme cibuli a játra, ochutíme solí, pepřem, přilijeme sherry brandy, promícháme a krátce osmažíme. Potom k této játrové směsi přidáme krůtí prsa, posypeme tymiánem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

3

Polovinu krůtích prsou nakrájíme na proužky a zbylou masovou směs 2x přemeleme na masovém strojku. Pomletou směs dáme do mísy, přidáme k ní smetanu, pokrájené krůtí maso a dobře promícháme.

4

Nádobu na terinu vyložíme dlouhými plátky slaniny tak, aby se překrývaly a přečnívaly přes okraj nádoby minimálně 5 cm. Potom formu na terinu naplníme paštikou, kterou uhladíme, překryjeme povrch plátky slaniny, uzavřeme víkem a dáme do chladničky uležet minimálně na 12 hodin.

5

Paštiku s játry servírujeme zastudena se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept