Paštika s játry a krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika s játry a krůtím masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 24417 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
500 g | Játra drůbeží |
500 g | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
4 cl | Sherry brandy |
200 g | Slanina vepřová |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,8 polévková lžíce | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 202,0mg |
Draslík | 809,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krůtí prsa, Pepř bílý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika s játry a krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Drůbeží játra opláchneme, necháme odkapat a vyčistíme od žilek a blan. |
2 | Omytá krůtí prsa pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme z každé strany. V pánvi na rozpáleném másle plátky orestujeme dozlatova. Poté je z omastku vyjmeme a na zbylý tuk dáme cibuli a játra, ochutíme solí, pepřem, přilijeme sherry brandy, promícháme a krátce osmažíme. Potom k této játrové směsi přidáme krůtí prsa, posypeme tymiánem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. |
3 | Polovinu krůtích prsou nakrájíme na proužky a zbylou masovou směs 2x přemeleme na masovém strojku. Pomletou směs dáme do mísy, přidáme k ní smetanu, pokrájené krůtí maso a dobře promícháme. |
4 | Nádobu na terinu vyložíme dlouhými plátky slaniny tak, aby se překrývaly a přečnívaly přes okraj nádoby minimálně 5 cm. Potom formu na terinu naplníme paštikou, kterou uhladíme, překryjeme povrch plátky slaniny, uzavřeme víkem a dáme do chladničky uležet minimálně na 12 hodin. |
5 | Paštiku s játry servírujeme zastudena se zeleninou. |