Frikadely (německé karbanátky) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frikadely (německé karbanátky)
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24418 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
455 g | Hovězí maso mleté |
21 g | Mouka mandlová |
150 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 75,4mg |
Draslík | 242,0mg |
Vláknina | 814,9mg |
Vitamín A | 42,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso mleté, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mouka mandlová, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frikadely (německé karbanátky) postup přípravy receptu:
1 | Nasekáme najemno česnek a sladkou cibuli. Všechny přísady (kromě olivového oleje) smícháme v misce. Tvarujeme masové karbanátky a dáme stranou na tác. |
2 | Na pánvi rozpálíme olivový olej a smažíme karbanátky po obou stranách, dokud se nepropečou. Přibližně 7 minut z každé strany. |