Aspik s husím masem a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aspik s husím masem a hráškem
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24426 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
100 g | Hrášek |
750 g | Husí stehna |
3 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,8 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Telecí nožičky |
5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 93,8mg |
Draslík | 628,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Husí stehna, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Telecí nožičky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aspik s husím masem a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Telecí rozseknutou nožičku a husí stehna očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme oloupanou pokrájenou cibuli, rozkrojený česnek, sůl, pepř a bouquet garni - svazek zelených bylinek, přilijeme 5 dl bílého vína, zakryjeme pokličkou a zvolna vaříme přibližně 2 hodiny. |
2 | Uvařené maso z husích stehen bez kůže nakrájíme na kousky. Vývar přecedíme do druhé nádoby. |
3 | Očištěnou a předvařenou mrkev nakrájíme na tenké plátky. Formu na terinu vyložíme alobalem a pak plátky mrkve. Pokrájené husí maso poskládáme těsně k sobě do formy, mezi maso přidáme sterilovaný hrášek, maso opatrně zalijeme vývarem až do vrchu formy. Potom opatrně na povrch položíme plátky mrkve těsně vedle sebe, zakryjeme alobalem, zatížíme a dáme do chladničky zatuhnout. |
4 | Druhý den zatuhnutý aspik vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou. |
Poznámka
Bouquet garni - svazek zelených natí - petržel, celer, estragon, saturejka, bazalka, rozmarýn, tymián, šalvěj, bobkový list aj., podle možnosti a chuti.