Recept

Aspik s husím masem a hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24426
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Česnek
2 ks Cibule
100 g Hrášek
750 g Husí stehna
3 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,8 polévková lžíce Sůl
1 ks Telecí nožičky
5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 910 kcal
Kilojoule 3 807kJ
6% Sacharidy 22 g
421% Tuky 315 g
25% Sodík 495 mg
92% Bílkoviny 52 g

Aspik s husím masem a hráškem postup přípravy receptu:

1

Telecí rozseknutou nožičku a husí stehna očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme oloupanou pokrájenou cibuli, rozkrojený česnek, sůl, pepř a bouquet garni - svazek zelených bylinek, přilijeme 5 dl bílého vína, zakryjeme pokličkou a zvolna vaříme přibližně 2 hodiny.

2

Uvařené maso z husích stehen bez kůže nakrájíme na kousky. Vývar přecedíme do druhé nádoby.

3

Očištěnou a předvařenou mrkev nakrájíme na tenké plátky. Formu na terinu vyložíme alobalem a pak plátky mrkve. Pokrájené husí maso poskládáme těsně k sobě do formy, mezi maso přidáme sterilovaný hrášek, maso opatrně zalijeme vývarem až do vrchu formy. Potom opatrně na povrch položíme plátky mrkve těsně vedle sebe, zakryjeme alobalem, zatížíme a dáme do chladničky zatuhnout.

4

Druhý den zatuhnutý aspik vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou.

Poznámka

Bouquet garni - svazek zelených natí - petržel, celer, estragon, saturejka, bazalka, rozmarýn, tymián, šalvěj, bobkový list aj., podle možnosti a chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept