Lilkové rolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkové rolky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 24431 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
dresink | |
---|---|
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
60 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 ks | Rajčata |
Lilkové rolky | |
2 polévková lžíce | Bazalka |
225 g | Lilek |
150 g | Mozzarella |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 393,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Oříšky piniové, Rajčata, Bazalka, Lilek, Mozzarella, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkové rolky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté lilky nakrájíme podélně na plátky silné asi 1,5cm. Po obou stranách je potřeme olejem a opečeme dozlatova. |
2 | V misce smícháme omytá, na kostky nakrájená rajčata zbavená semínek, na kostičky nakrájenou mozzarellu, nasekanou bazalku a koření. Na konec každého plátku lilku naneseme lžičkou trochu směsi, lilky stočíme do rolky a urovnáme do vymazaného pekáčku. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
3 | Příprava dresinku: Na pánvi na rozehřátém oleji doměkka osmahneme rajče nakrájené na kostky. Přidáme olej, balsamico a nasucho opražené piniové oříšky. Chvíli zvolna zahříváme a podle chuti okořeníme. |
4 | Upečené rolky urovnáme na plochou mísu a přelijeme dresinkem. Můžeme ozdobit bazalkou. |
Lilek dětem moc chutná