Recept

Pastýřský koláč z hovězího masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 42 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 24433

Ingredience

10 ks Cibulka jarní
30 ml Citronová šťáva
455 g Hovězí maso mleté
1 špetka Kmín drcený
1 ks Květák
28 g Máslo čerstvé
23 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
90 g Sýr Čedar
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 023kJ
3% Sacharidy 10 g
19% Tuky 15 g
10% Sodík 203 mg
36% Bílkoviny 20 g

Pastýřský koláč z hovězího masa postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 170 °C nebo na stupeň 3. Zapékací mísu vymažeme 8 ml olivového oleje. V hrnci rozpálíme zbývající 15 ml olivového oleje, 1-2 minuty restujeme mleté hovězí maso. Přidáme mletý kmín, sůl, pepř a restujeme na mírném plameni dalších 15-20 minut, dokud se hovězí nepropeče.

2

Do směsi přidáme najemno nasekanou jarní cibulku a mícháme 2 minuty nebo dokud lehce nezměkne. Hrnec odstavíme ze sporáku a vmícháme citronovou šťávu, kterou jsme si předem vymačkali. Směs dáme do zapékací mísy. Mezitím na páře uvaříme květák doměkka. V kuchyňském robotu rozmixujeme květák s máslem v hladké pyré. Potom pyré rovnoměrně rozetřeme na hotové hovězí. Nahoru nastrouháme sýr.

3

Pečeme 15-20 minut. Můžeme ozdobit petrželkou.

Poznámka

Pozor, ať se nám maso v hrnci příliš nevysuší!

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept