Pastýřský koláč z hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 47 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastýřský koláč z hovězího masa
Pastýřský koláč z hovězího masa
Celkový čas: | 47 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 42 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24433 |
Ingredience
10 ks | Cibulka jarní |
30 ml | Citronová šťáva |
455 g | Hovězí maso mleté |
1 špetka | Kmín drcený |
1 ks | Květák |
28 g | Máslo čerstvé |
23 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
90 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 58,6mg |
Draslík | 742,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Hovězí maso mleté, Kmín drcený, Květák, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pastýřský koláč z hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 170 °C nebo na stupeň 3. Zapékací mísu vymažeme 8 ml olivového oleje. V hrnci rozpálíme zbývající 15 ml olivového oleje, 1-2 minuty restujeme mleté hovězí maso. Přidáme mletý kmín, sůl, pepř a restujeme na mírném plameni dalších 15-20 minut, dokud se hovězí nepropeče. |
2 | Do směsi přidáme najemno nasekanou jarní cibulku a mícháme 2 minuty nebo dokud lehce nezměkne. Hrnec odstavíme ze sporáku a vmícháme citronovou šťávu, kterou jsme si předem vymačkali. Směs dáme do zapékací mísy. Mezitím na páře uvaříme květák doměkka. V kuchyňském robotu rozmixujeme květák s máslem v hladké pyré. Potom pyré rovnoměrně rozetřeme na hotové hovězí. Nahoru nastrouháme sýr. |
3 | Pečeme 15-20 minut. Můžeme ozdobit petrželkou. |
Poznámka
Pozor, ať se nám maso v hrnci příliš nevysuší!