Jednoduchý recept

Zapečené lilky s parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Zapečené lilky s parmezánem 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24440
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 ks Lilek
45 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Mozzarella
200 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
600 ml Rajčatová šťáva
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 863 kcal
Kilojoule 3 612kJ
7% Sacharidy 24 g
102% Tuky 76 g
48% Sodík 962 mg
52% Bílkoviny 29 g
  • Zapečené lilky s parmezánem
  • Zapečené lilky s parmezánem
  • 1
  • Zapečené lilky s parmezánem
  • 2
  • Zapečené lilky s parmezánem
  • 3
  • Vložit obrázek

Zapečené lilky s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Omyté lilky podélně nakrájíme na plátky. Obalíme je nejdříve v hladké mouce a potom ve vejcích rozšlehaných se solí a pepřem.

2

Obalené lilky smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.

3

Na dno zapékací mísy vlijeme rajčatovou šťávu, pokračujeme plátky lilku, nastrouhaným parmezánem, lístky bazalky a plátky mozzarelly. Postup opakujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu tvoří omáčka a sýr, který osolíme a opepříme.

4

Mísu postavíme na plech, vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme asi 30 minut.

5

Podáváme horké, ozdobené lístky bazalky.

Komentáře a hodnocení

 
dudlik
Zapečené lilky s parmezánem
Skvělý recept.
 
LeonaP
Zapečené lilky s parmezánem
Moc dobré.
 
Romana
Zapečené lilky s parmezánem
Lilek, parmazán... na tom se asi nedá nic pokazit.
 
Alba
Zapečené lilky s parmezánem
To nemá chybu !

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept