Recept

Domácí drůbeží paštika s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24442
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

dušené houby
200 g Houby čerstvé
2 špetka Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Domácí drůbeží paštika s houbami
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Krůtí maso
250 g Kuřecí prsa
75 g Olivy nakládané
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 019kJ
2% Sacharidy 8 g
48% Tuky 36 g
38% Sodík 755 mg
56% Bílkoviny 31 g

Domácí drůbeží paštika s houbami postup přípravy receptu:

1

Omyté kuřecí a krůtí maso bez kůže nakrájíme na kostičky, přilijeme 1 dl smetany a v mixéru maso rozmixujeme. Pak masovou hmotu dáme do mísy, přidáme k němu omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželku, nadrobno pokrájenou cibuli, citronovou šťávu, 1,5 dl smetany, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.

2

Čerstvé houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. V pánvi na rozehřátém másle podusíme houby doměkka, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.

3

Paštikovou formu vyložíme alobalem a naplníme ji polovinou masové hmoty. Potom rozložíme houby, na ně poskládáme nakládané zelené olivy (bez pecky) a vše zakryjeme druhou polovinou masové hmoty. Vrch přikryjeme papírem na pečení a pevně uzavřeme alobalem. Formu ponoříme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C asi 50 minut.

4

Upečenou paštiku nacháme vychladnout, vyklopíme ji a dáme do chladničky na 12 hodin uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept