Kozí sýr v pikantní olivové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kozí sýr v pikantní olivové marinádě
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24444 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 ks | Koriandr čerstvý |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | Olivy černé |
2 ks | Oregano čerstvé |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
3 špetka | Sůl |
300 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 59,3mg |
Draslík | 395,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Sůl, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kozí sýr v pikantní olivové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Kozí sýr nakrájíme na větší kostky, olivy vypeckujeme a nakrájíme na kolečka. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a rozetřeme se solí, chilli papričky omyjeme a nadrobno nasekáme. Česnek i chilli papričky důkladně promícháme s olivovým olejem. |
2 | Omyjeme snítky čerstvého oregana, koriandru a petrželovou nať, necháme okapat a nasekáme najemno. |
3 | Sýr, olivy i nasekané bylinky vmícháme do ochuceného oleje. Pokrm dochutíme pepřem a citronovou šťávou a necháme odležet alespoň 30 minut. |