Sýr naložený s provensálskými bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýr naložený s provensálskými bylinkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24445 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Estragon |
150 ml | Olej olivový |
1 ks | Oregano čerstvé |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
4 ks | Šalotka |
1 ks | Saturejka |
1 špetka | Sůl |
450 g | Sýr Romadur 40% |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Estragon, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Saturejka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Sýr Romadur 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýr naložený s provensálskými bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si uzavíratelnou sklenici. |
2 | Romadúr nakrájíme na větší kostky, česnek oloupeme a nasekáme nahrubo, šalotky nakrájíme na kolečka. Vše promícháme a vložíme do sklenice. |
3 | Sušené chilli papričky důkladně rozemneme a přidáme k sýru. |
4 | Opláchneme rozmarýn, saturejku, tymián, oregano a estragon. Okapané bylinky najemno nasekáme a nasypeme do nádoby se sýrem. |
5 | Sýr zalijeme olivovým olejem a necháme uležet alespoň 2 dny. V průběhu této doby několikrát obsah sklenice protřepeme. |
6 | Před podáváním osolíme. |
Poznámka
Romadúr můžeme nahradit jiným sýrem podobného typu. Pokrm nejlépe chutná s čerstvým chlebem.