Recept

Sýr naložený s provensálskými bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24445
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

5 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička sušená
1 ks Estragon
150 ml Olej olivový
1 ks Oregano čerstvé
1 ks Rozmarýn čerstvý
4 ks Šalotka
1 ks Saturejka
1 špetka Sůl
450 g Sýr Romadur 40%
1 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 852 kcal
Kilojoule 3 564kJ
17% Sacharidy 60 g
79% Tuky 60 g
5% Sodík 101 mg
52% Bílkoviny 29 g

Sýr naložený s provensálskými bylinkami postup přípravy receptu:

1

Připravíme si uzavíratelnou sklenici.

2

Romadúr nakrájíme na větší kostky, česnek oloupeme a nasekáme nahrubo, šalotky nakrájíme na kolečka. Vše promícháme a vložíme do sklenice.

3

Sušené chilli papričky důkladně rozemneme a přidáme k sýru.

4

Opláchneme rozmarýn, saturejku, tymián, oregano a estragon. Okapané bylinky najemno nasekáme a nasypeme do nádoby se sýrem.

5

Sýr zalijeme olivovým olejem a necháme uležet alespoň 2 dny. V průběhu této doby několikrát obsah sklenice protřepeme.

6

Před podáváním osolíme.

Poznámka

Romadúr můžeme nahradit jiným sýrem podobného typu. Pokrm nejlépe chutná s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept