Slaninové suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaninové suflé
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24446 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
20 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
120 g | Cuketa |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Čedar |
40 g | Sýr Cottage |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 36,6mg |
Draslík | 177,1mg |
Vláknina | 797,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cuketa, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Čedar, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Cottage mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaninové suflé postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. |
2 | Nádobu na suflé vymažeme olejem. |
3 | V misce smícháme tvarohový sýr cottage, nastrouhaný čedar a cuketu, jemně nasekaný česnek a vařenou a na kousky nakrájenou BBB slaninu. Podle chuti osolíme a opepříme. V další misce šleháme 3-5 minut vaječné bílky, dokud nevzikne hustá pěna. Bílky opatrně vmícháme do sýrové směsi. |
4 | Směs nalijeme do nádoby na suflé a rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme asi 30-40 minut, dokud se vše nepropeče (když doprostřed zasuneme nůž, měli bychom ho vytáhnout čistý). |