Krůtí paštika s jablky a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí paštika s jablky a pórkem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24447 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Džem brusinkový |
2 ks | Jablka |
500 g | Krůtí stehna |
100 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 ks | Pórek |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
200 g | Sýr Ricotta |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 183,0mg |
Draslík | 796,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Krůtí stehna, Ořechy vlašské, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Ricotta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem brusinkový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí paštika s jablky a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Krůtí stehna omyjeme, zbavíme kůže a vykostíme. Potom maso nakrájíme na malé kousky, s 1 dl smetany rozmixujeme a vložíme do mísy, přidáme k němu sůl, pepř, 1 lžíci bílého vína, 1,5 dl smetany, 1 lžíci piniových oříšků, 1 lžíci petrželky kudrnky a vše dobře promícháme. |
2 | Očištěný pórek krátce (1 minutu) povaříme v mírně osolené vodě, poté ho vyjmeme, zchladíme a podélně rozpůlíme. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na měsíčky. |
3 | Formu na paštiku vyložíme alobalem, dáme na dno rozkrojený pórek, na něj položíme 1/2 masové směsi, na kterou rozložíme 1/2 jablek, vlašské ořechy, zakryjeme je druhou polovinou masové směsi, kterou pokryjeme druhou polovinou jablek a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch paštiky zakryjeme papírem na pečení a dobře uzavřeme alobalem. Formu vložíme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme při 160 °C přibližně 50 minut. |
4 | Upečenou paštiku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme a dáme do chladničky uležet na 12 hodin. |
5 | Paštiku druhý den nakrájíme a podáváme ji s brusinkovým džemem. |