Ovčí sýr nakládaný s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovčí sýr nakládaný s paprikou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24448 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 špetka | Kmín římský |
1 ks | Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
120 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika zelená |
1 ks | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
430 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 112,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Ocet vinný červený, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovčí sýr nakládaný s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Ovčí sýr nakrájíme na kostky o průměru asi 2 cm. Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Ocet rozmícháme s olivovým olejem. |
2 | Oloupané stroužky česneku i opláchnutý koriandr a petrželovou nať nasekáme najemno. Promícháme s paprikou, kmínem a solí, a poté vmícháme do směsi oleje a octa. |
3 | Do připravené marinády klademe kostky ovčího sýra a necháme uležet v chladničce asi 12 hodin. |