Jednoduchá vepřová pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchá vepřová pečeně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24449 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
6 ks | Mrkev kořen |
15 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
455 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 163,8mg |
Draslík | 899,7mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduchá vepřová pečeně postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180° C nebo na stupeň 4. |
2 | Vepřové maso bez kosti potřeme olivovým olejem, utřeným česnekem, solí a pepřem. Maso dáme doprostřed zapékací mísy a obložíme nadrobno nakrájenou mrkví a celerem. Pečeme v troubě asi 1 hodinu nebo dokud z masa nezačne vytékat čirá šťáva, když do něj píchneme vidličkou. Potom podáváme. |