Rybí tapenada - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí tapenada
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24450 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Kapary |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
160 g | Olivy černé |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
6 ks | Sardelové řezy |
2 špetka | Sůl |
80 g | Tuňák v oleji |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 61,0mg |
Draslík | 416,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Oregano sušené, Rozmarýn sušený, Sardelové řezy, Sůl, Tuňák v oleji, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí tapenada postup přípravy receptu:
1 | Olivy vypeckujeme a spolu s kapary nasypeme do mixéru. Přidáme sardelové řezy, tuňáka, hořčici, 1 lžíci citronové šťávy a rozmixujeme na jemnou pastu. V průběhu mixování postupně přiléváme olivový olej. |
2 | V misce smícháme sušené oregano, tymián a rozmarýn. Bylinky přidáme do mixéru k rybí pastě, osolíme, opepříme a opět rozmixujeme. |
3 | Hotovou pomazánku necháme odležet alespoň 3 hodiny. |