Jednoduchý recept

Jihoafrické vepřové karbanátky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 24453

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Kari koření
20 g Med včelí
1 hrst Meruňky sušené
55 g Mouka mandlová
60 ml Ocet vinný
30 ml Olej olivový
455 g Vepřové maso mleté
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 521kJ
4% Sacharidy 13 g
36% Tuky 27 g
3% Sodík 54 mg
30% Bílkoviny 17 g

Jihoafrické vepřové karbanátky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Vymažeme zapékací mísu.

2

Na pánvi rozpálíme olej a na středním plameni 2-3 minuty restujeme utřený česnek a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme BBB kari koření, sušené BBB meruňky a restujeme další 1-2 minuty. Směs z pánve vložíme do velké misky, přidáme med, vinný ocet, mandlovou mouku a smícháme. Nakonec přidáme mleté vepřové maso a dobře promícháme, dokud se vše řádně nespojí.

3

Ze směsi tvarujeme placičky a skládáme je do zapékací mísy. Pečeme 25-30 minut a uprostřed doby pečení placičky otočíme.

4

Vytáhneme z trouby a osušíme je na talíři na papírových utěrkách.

Poznámka

Pokud masový základ nebude dostatečně držet pohromadě, můžeme přidat více mandlové mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept