Jihoafrické vepřové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihoafrické vepřové karbanátky
Jihoafrické vepřové karbanátky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24453 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kari koření |
20 g | Med včelí |
1 hrst | Meruňky sušené |
55 g | Mouka mandlová |
60 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej olivový |
455 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 65,5mg |
Draslík | 424,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 369,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Med včelí, Meruňky sušené, Ocet vinný, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka mandlová, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihoafrické vepřové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Vymažeme zapékací mísu. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a na středním plameni 2-3 minuty restujeme utřený česnek a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme BBB kari koření, sušené BBB meruňky a restujeme další 1-2 minuty. Směs z pánve vložíme do velké misky, přidáme med, vinný ocet, mandlovou mouku a smícháme. Nakonec přidáme mleté vepřové maso a dobře promícháme, dokud se vše řádně nespojí. |
3 | Ze směsi tvarujeme placičky a skládáme je do zapékací mísy. Pečeme 25-30 minut a uprostřed doby pečení placičky otočíme. |
4 | Vytáhneme z trouby a osušíme je na talíři na papírových utěrkách. |
Poznámka
Pokud masový základ nebude dostatečně držet pohromadě, můžeme přidat více mandlové mouky.