Pikantní chléb s majonézou na špízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní chléb s majonézou na špízu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24455 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
6 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
150 g | Majonéza |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 44,9mg |
Vláknina | 453,0mg |
Vitamín A | 48,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chléb pšeničný (bílý), Majonéza, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní chléb s majonézou na špízu postup přípravy receptu:
1 | Plátky chleba osmažíme z obou stran dozlatova na rozehřátém oleji. Poté je nakrájíme na větší kostky. Chilli papričky a petrželovou nať opláchneme a nasekáme nadrobno. |
2 | Česnek oloupeme, prolisujeme a vmícháme do majonézy. Kostky chleba máčíme v majonéze a napichujeme na špízy. |
3 | Podáváme na talířku posypané chilli papričkou a sekanou petrželkou. |