Jemná terina z krocana s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná terina z krocana s olivami
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 24459 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
mixovaná směs | |
---|---|
125 g | Chléb toastový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
mleté maso | |
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
Jemná terina z krocana s olivami | |
2 ks | Bobkový list |
500 g | Krůtí prsa |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
50 g | Olivy zelené |
50 g | Ořechy vlašské |
1 ks | Pomeranče |
250 g | Slanina vepřová |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 417,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Cibule, Sůl, Vepřová plec, Bobkový list, Krůtí prsa, Ořechy vlašské, Pomeranče, Slanina vepřová, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Olej olivový, Olivy černé, Olivy zelené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná terina z krocana s olivami postup přípravy receptu:
1 | Do mixeru dáme vajíčka, smetanu, sůl, pepř, sherry brandy, na kostičky nakrájený toustový chléb a vše rozmixujeme. Omytou petrželku s očištěnou cibulí a česnekem pokrájíme nadrobno. |
2 | Vepřové omyté maso nakrájíme na kusy a pomeleme najemno na masovém strojku. Maso dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, promícháme, přidáme rozmixovanou směs a znovu vše důkladně promícháme. Necháme odpočinout na chladném místě. |
3 | Mezitím si krocaní prsa omyjeme, nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, které pokrájíme na proužky. Třetinu z těchto proužků ještě nakrájíme na malé kousky a přimícháme je do masové směsi. Ostatní krůtí maso v míse osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a promícháme. |
4 | Nakládané černé a zelené olivy rozkrájíme. |
5 | Nádobu na terinu vyložíme tenkými dlouhými plátky slaniny tak, aby konce visely přes okraj nádoby minimálně 5 cm. |
6 | Nádobu naplníme 1/2 masové směsi, na ni rozložíme vrstvu oliv, na to dáme vlašské ořechy, potom narovnáme vrstvu krůtího masa, znovu ořechy a vrstvu oliv. Vše zakryjeme masovou směsí. Uhladíme a povrch zakryjeme přečnívajícími konci slaniny. Navrch položíme bobkové listy, stonek tymiánu, nádobu uzavřeme, vložíme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme 1 a 1/2 hodiny při 175 °C. Upečenou terinu necháme vychladnout, a poté ji dáme do chladničky minimálně na 12 hodin odpočinout. |
7 | Před podáváním odstraníme bobkové listy s tymiánem, krocaní terinu nakrájíme na plátky a servírujeme s plátky pomeranče. |